+31 (0)6 5133 3296

Taxaties

Auto

Of jij nou een klassieker, een youngtimer, een hedendaagse of een heel bijzondere auto hebt, je moet en/of wilt de exacte waarde ervan weten. Voor de verzekeraar (die jouw moois dan verzekert tegen taxatiewaarde en jij dus nooit bedrogen uitkomt in het geval dat…), of als je van plan bent jouw auto te verkopen. Je bezit een unieke auto. Logisch en terecht dat je wilt kunnen vertrouwen op een taxateur met specifieke ervaring en verstand van zaken.

Ik ken de verschillende auto’s én de markt en geef je dan ook een correct vastgestelde taxatiewaarde. Daarmee ben jij verzekerd van het juiste uitkeringsbedrag bij (brand)schade aan of diefstal van jouw auto. Hoef je bijvoorbeeld bij een storm niet meer te vrezen voor die boom op het dak van je bolide. En hoef je niet meer bang te zijn om je auto in een drukke buurt te parkeren, ’s avonds laat. Plus: bij een eventuele verkoop kun jij aantonen hoeveel je auto werkelijk waard is.

Bromfiets en motorfiets

Taxatie van jouw fraaie, oude brom- of motorfiets is hét middel om ’m goed verzekerd te krijgen. Je kunt er dan van op aan dat de verzekeraar het juiste (lees: ‘eerlijke’) bedrag uitkeert, mocht je voertuig beschadigd raken of worden gestolen. En zo hoort het, want jouw bijzondere brom- of motorfiets is natuurlijk heel veel meer waard dan de dagwaarde volgens de verzekeraar. Plus: het scheelt je ook nog eens flink in premie.

Een taxatie is dus slim om te doen, voor nu én bij eventuele fikse pech in de toekomst. En ook als je een nieuwe brom- of motorfiets hebt. Gebeurt daar iets mee, dan keert de verzekeraar na drie jaar vaak enkel de dagwaarde uit. Een schamel bedrag voor jou dus, terwijl je wel premie blijft betalen over de nieuwaarde van je voertuig. Wil je dit voorkomen, laat dan je brom- of motorfiets door mij taxeren. Liefst elke drie jaar (afhankelijk van je verzekeraar).

Tractor

Een tractor is natuurlijk geen alledaags voertuig. En al helemaal niet als je een fraaie oldtimer bezit. Zulke tractoren zijn uniek en vaak heel waardevol. Des te meer reden om je tractor te laten taxeren door iemand met de juiste certificeringen en verstand van zaken.

Weet jij wat jouw exemplaar ‘doet’ op de markt? Het bedrag kon nog wel eens hoger liggen dan je had verwacht. Goed om te weten, vooral als je de pech krijgt dat je je verzekeraar moet inschakelen. Bezit die over een actuele taxatie, dan krijg jij de taxatiewaarde uitgekeerd, mocht er eens iets voorvallen met jouw unieke tractor. Daar kun je zeker van zijn. Want het taxatierapport geeft je verzekeraar de juiste info om de schade of diefstal naar behoren te vergoeden. De waarde van het voertuig in het economisch verkeer is immers bekend én die heb jij zwart op wit staan.

Vrachtauto

Ik taxeer jouw vrachtauto voor je en hecht daarbij veel waarde aan kwaliteit en betrouwbaarheid. De taxatie is bedoeld om de vervangingswaarde van jouw vrachtauto te bepalen. Dit is vooral belangrijk voor je verzekeraar. Zo’n waardebepaling komt bij een bijzonder voertuig extra nauw.

Ik bekijk jouw vrachtauto daarom gedetailleerd (staat van onderhoud, eventuele beschadigingen, accessoires die er in en op zitten, technische info en noem maar op), stel jou de juiste vragen en maak indien mogelijk een proefrit waar ik door ervaring vaak veel uit afleid. Zo stel ik de vervangingswaarde vast en maak ik een goed en duidelijk taxatierapport voor je op. De taxatie van jouw vrachtauto wordt, net als mijn andere taxaties, geaccepteerd door alle Nederlandse verzekeraars. Die keren bij schade of diefstal de taxatiewaarde aan jou uit. Zonder gedoe, zonder discussie. Zo stap jij telkens vol vertrouwen die cabine in!

Camper en caravan

Ben jij in het gelukkige bezit van een fraaie camper of caravan? Een uniek exemplaar (oeh, zo’n prachtige Volkswagen, bijvoorbeeld, of een stoere Fiat Ducato…), waar je altijd zuinig op bent en waar je misschien al veel aan hebt ‘verspijkerd’? En is jouw huis op wielen ouder dan acht jaar? Dan kun je ’m tóch in de allriskverzekering parkeren.

Hoe? Met een door mij opgesteld taxatierapport. Je verzekering is dan goed geregeld, je weet de werkelijke dagwaarde én je hebt alles mooi op een rij: de technische gegevens van jouw camper of caravan, de accessoires (die vaak veel waarde toevoegen), de onderhoudsstaat (hoe staat het bijvoorbeeld met de banden, gasleidingen en het interieur?), het resultaat van vochtmetingen en eventueel aangetroffen schade. De verzekeraar zal het taxatierapport voor gezien waarmerken en hier een aantekening van maken op je polis. Zo hoef je je niet meer druk te maken of je wel genoeg geld krijgt uitgekeerd bij eventuele schade of diefstal, en ga je met een écht vakantiegevoel de weg op.

Vliegtuig

The sky is the limit? Niet als het aan mij ligt! Mijn taxatie-aanbod neemt een flinke vlucht, want binnenkort taxeer ik ook vliegtuigen. Hierbij profiteer jij van mijn uitgebreide kennis en jarenlange ervaring. En: omdat ik bezig ben met het halen van mijn vliegbrevet, kan ik straks ook daadwerkelijk de lucht in, voor een gedegen inspectie van jouw vliegtuig ‘in actie’.

Heb jij een bijzonder vliegtuig en wil je dit graag vakkundig laten taxeren? Neem gerust contact met me op, dan vertel ik je over de mogelijkheden. Wie weet gaan wij straks samen de lucht in, voor een gedegen inspectie van jouw vliegtuig ‘in actie’.