+31 (0)6 5133 3296
Over mij

De persoon achter Tanke Taxaties & Car Consultancy

Ik ben Yves Tanke, oprichter en eigenaar van Tanke Taxaties & Car Consultancy. Geboren en getogen in het Overijsselse Hengelo op 21 juli 1975. Ik ben van nature behulpzaam, een ‘mensenmens’, gek van auto’s en ik heb een enorme handelsgeest. Vrienden en bekenden vroegen mij altijd al advies bij de aanschaf van een auto.

Tijdens mijn opleiding liep ik in 1990 stage bij een bandenservicebedrijf. Al snel werd deze stage omgezet in een vakantiebaan en niet veel later werd dit een vaste aanstelling. Na 11 jaar gewerkt te hebben als monteur, maakte ik de overstap naar de verkoop van automaterialen. De functie van verkoper heb ik een jaar of 5 verricht. Ik merkte al snel dat mijn ambities groter waren. Dit resulteerde in meerdere functies bij diverse bedrijven en ik was zelfs korte tijd assistent docent op het gebied van autotechniek, metaal en elektra aan een mbo-school.

De wens om taxateur te worden is ontstaan in 2010, nadat ik me meer was gaan richten op mijzelf en op wat ik graag wilde gaan doen. In 2016 heb ik contact gezocht met het RETM. Ik werd doorverbonden met Jeroen van den Broek en ben ‘hard aan de bak gegaan’ om mijn ambities – die ik in 2010 al had uitgewerkt – waar te maken.

Op 13 februari 2017 was daar de stap naar buiten als taxateur van automobielen. Eerst met Jeroen van den Broek als mentor, en op 5 juli van datzelfde jaar kreeg ik de erkenning van het RETM als zelfstandig taxateur.

Waarom taxateur van onder andere automobielen? Ik ben gek van auto’s en wil de klassiekers en youngtimers graag in het straatbeeld houden! Ik heb als toekomstvisie dat ik een begrip word in Twente met mijn bedrijf gericht op taxaties van en advies en bemiddeling rondom motorvoertuigen. Ik ben al een eind op weg richting dat doel, de finish. Leuk als onze wegen elkaar kruisen, en jij onderweg een klein stukje met me meerijdt!