+31 (0)6 5133 3296

Consultancy

Zoekopdracht

Zoek jij (als particulier of als ondernemer) een nieuwe of gebruikte auto, van een perfecte kwaliteit en voor de beste prijs? Ik help jou met zoeken naar de voor jou ideale auto.

Allereerst bekijken we samen jouw behoeften, wensen en mogelijkheden. Hierna krijg je een goed en onafhankelijk aankoopadvies van mij (nieuwe of gebruikte auto, merk, type, enzovoort) en zoek ik binnen het totale landelijke autoaanbod. Denk aan dealer-, handels- en particuliere auto’s en voertuigen die via webshops worden aangeboden. Mijn grote netwerk binnen de autobranche, mijn samenwerking met toonaangevende autowebshops en mijn warme contacten met lokale autobedrijven komen hierbij perfect van pas. En het mooie is: jij profiteert daar natuurlijk direct van mee.

Transport

Transport nodig? Omdat je een klassieker hebt aangekocht, bijvoorbeeld? Of omdat de auto naar het buitenland moet worden gebracht?

Voor transport is jouw geliefde oldtimer bij mij in goede handen. Je zou het vervoer natuurlijk kunnen uitbesteden aan een transportbedrijf. Nadeel is dat vrachtwagenchauffeurs hun route moeten inplannen en dat het dus lang kan duren voordat jouw transport aan de beurt is. Twee weken moeten wachten is geen uitzondering. Schakel je mij in, dan regel ik het direct voor je. Handig voor jou: jij weet precies met wie je te maken hebt; ik ben de opdrachtnemer én ook de chauffeur. Ik breng de auto met gedegen vervoer veilig van deur tot deur, op het afgesproken tijdstip. Je kunt ervan op aan dat de uitstraling uitmuntend is, ook naar jouw eventuele klant toe.

En moet er iets worden uitgelegd over de auto, een speciale manier van starten bijvoorbeeld? Dan kun je dit eenvoudig aan mij zeggen en breng ik het over. Trouwens, bij mij betaal je een ‘inclusief-prijs’. Dit betekent onder andere geen verassingen bij wachttijden aan de grens. Zo is je klassieker in vertrouwde handen én weet je precies waar je aan toe bent.

Aankoopbegeleiding

De auto van je dromen gevonden, maar geen idee of het een goede deal is? En ook weinig zin in het papierwerk dat bij de koop komt kijken?

Ik ben graag jouw bijrijder richting een geslaagde aankoop. Heb je een nieuwe wagen op het oog, dan vind ik voor jou de scherpste aanbieding met de beste voorwaarden. Heb je een mooie gebruikte auto zien staan? Dan doe ik een visuele controle (technisch en cosmetisch) en als je wilt maken we samen een proefrit. Vervolgens haal ik de emotie uit de onderhandeling, door deze voor jou te doen.

Jouw garantie? Dat je op een relaxte manier straks tóch die geweldige auto voor de deur hebt staan, en ook nog eens voor de juiste prijs.

Verkoopbegeleiding

Ik help je graag je auto te verkopen tegen de meest gunstige voorwaarden. We bekijken jouw verkoopwensen en -kansen, ik inspecteer je voertuig op technische en cosmetische staat en onderhouds- en schadeverleden, maak aansprekende foto’s en geef je een weloverwogen verkoopadvies.

Naar aanleiding van het beste handelsbod bespreken we de beste verkoopstrategie: direct verkopen, inruilen bij de leverancier van een eventueel nieuw aan te schaffen auto of verkopen via het verkooptraject. Akkoord met het hoogste handelsbod? Dan regel ik de verdere afhandeling, tot en met de betaling en vrijwaring.

Kies je voor het verkooptraject, dan presenteer ik jouw auto op een groot aantal autoportals. Alle onderhandelingen en bezichtigingen doe ik op locatie (de eerste bezichtiging in Nederland is zelfs kosteloos), tot we een deal kunnen sluiten naar jouw volle tevredenheid.

Visueel technisch inspectierapport

Ik kan voor jou, als losse dienst of bij bijvoorbeeld een taxatie of aankoop, een visueel technisch inspectierapport maken van jouw (potentiële) auto of motor. Hoe fijn is het dat een écht onafhankelijk persoon eens écht goed kijkt hoe het voertuig erbij staat.

Handig voor jou: ik doe dit op locatie, dus daar waar het voertuig staat. Ik ga ernaartoe om de visuele technische staat te bekijken. Dit doe ik aan de hand van een lijst met maar liefst 195 vragen en aandachtspunten. Deze loop ik stuk voor stuk langs. Waar ik dan zoal naar kijk? Hoe dik de lak is, bijvoorbeeld (hiervoor doe ik een lakdiktemeting) en of er (veel) plamuur is gebruikt. Ik herken eventuele schade, vaak ook weggewerkte schade (hoe goed geprobeerd ook) uit het verleden. Ook check ik het onderstel en kijk ik hoe het interieur eruitziet. Ik bekijk en beluister de motor en als het mogelijk is maak ik een proefrit.

Je leest het: ik vertrouw vooral op mijn ogen en oren, én op mijn gevoel. Door mijn jarenlange ervaring (en enorme passie voor motorvoertuigen) zie en hoor ik dingen die anderen niet opvallen. Zo krijg jij inzichtelijk hoe de staat van het voertuig werkelijk is.

BPM

Importeer jij een auto uit het buitenland, dan moet je BPM-aangifte doen. Neem hiervoor gerust contact met mij op. Mijn collega zal je dan helpen en er tegelijkertijd voor zorgen dat je niet onnodig teveel BPM betaalt (en ook weer niet te weinig, met alle gevolgen van dien).

Je hebt drie manieren om BPM-aangifte te doen: op basis van afschrijving via de forfaitaire tabel, op basis van een door de Belastingdienst geaccepteerde koerslijst of op basis van een taxatierapport (de zogenaamde tegenbewijs taxatie). Mijn collega kan de voor jou gunstigste manier van BPM-aangifte bepalen én de aangifte ook van A tot Z voor je verzorgen.