Uw BPM

Als u een auto importeert uit het buitenland, moet u altijd BPM-aangifte doen. Ik help u hierbij en zorg ervoor dat u niet onnodig teveel BPM betaalt - maar ook niet te weinig, met alle gevolgen van dien. U heeft drie manieren om BPM-aangifte te doen: op basis van afschrijving via de forfaitaire tabel, op basis van een door de Belastingdienst geaccepteerde koerslijst of op basis van een taxatierapport (de zogenaamde tegenbewijs taxatie). Ik kan de voor u gunstigste manier van BPM-aangifte bepalen en de aangifte ook van A tot Z voor u verzorgen.

Kosten bepalen

Heeft u uw droomauto gevonden en wilt u die graag gaan bekijken? Dan is het verstandig om van te voren in te schatten wat uw totale kosten zijn als u het voertuig daadwerkelijk gaat importeren. Natuurlijk kan ik u hierbij helpen, want er komen meer kosten op u af dan 'slechts' de aanschafprijs en de BPM. Denk bijvoorbeeld aan de RDW-kosten. Heeft u een auto gekocht in het buitenland en wilt u daarmee in Nederland de weg op? Dan moet u bij de RDW een Nederlands kenteken aanvragen. De RDW onderzoekt dan of de buitenlandse registratie kan worden overgenomen.

En dan zijn er nog de kosten voor het vervoer van de auto naar Nederland. U kunt een autoambulance of ander soort aanhanger gebruiken of een transportonderneming inschakelen voor deze klus. Of - en dat is wel een heel leuke manier - u rijdt zelf met de auto naar Nederland! Hiervoor moet u wel alle papieren perfect in orde hebben. Zo moet de auto gekeurd zijn en heeft u een WA-verzekering nodig. Ook moet uw nieuwe wagen zijn voorzien van de juiste kentekenplaten. Voor een exportkenteken moet u geld betalen, maar dit is wel inclusief WA-verzekering. 

Auto bekijken

In het buitenland uw droomauto gevonden en de kosten ook al bepaald? Tijd om het voertuig te gaan bekijken! Ik help u met het voorbereiden van de bezichtiging. Ik bekijk specifiek voor deze auto wat de beste vragen zijn om te stellen en ik vertel u waar u bij de bezichtiging extra goed op moet letten. Ook geef ik u uitgebreide informatie over een eerlijke aanschafprijs en de extra kosten waar u, in uw geval en bij deze auto, misschien rekening mee moet houden. Zo komt u achteraf nooit voor vervelende verrassingen te staan. Ook kan ik nog voor aanschaf de BPM voor u berekenen. Kosteloos, vrijblijvend en nauwkeurig. Neem hiervoor contact met mij op via het contactformulier, geef daarin aan dat u een BPM-berekening wenst en ik bel u binnen 24 uur terug.  

Lidnummer 0170© 2017 | Tanke Taxaties & Car Consultancy | KvK 68034954